6 Δεκεμβρίου 2015

Πάρνηθα - Βούτημα


Ένα πραγματικά υπέροχο συναίσθημα σε κατακλύζει την στιγμή που ανακαλύπτεις αυτό που τόσο καιρό ήταν κάτω από την μύτη σου.


Πάρε το STRAVA, το GARMIN και την τεχνολογία
και φτιαξε μια διαδρομή να γράψεις ιστορία.

Πολύς καιρός πέρασε από την τελευταία φορά που είχα βρεθεί στην βόρεια Πάρνηθα. Το 2011 δύο διαδρομές ( 1,2 ) κι αυτό ήταν όλο. Σε μια προσπάθεια να αλλάξω τα δεδομένα, να πάω δηλαδή χώμα πέρα από την Βαρυμπόμπη και περισσότερα χιλιόμετρα, θυμήθηκα αυτήν την λιγότερο ποδηλατικά γνωστή πλευρά της Πάρνηθας. 

Έκατσα λοιπόν πέντε λεπτά στο PC και έφτιαξα μια διαδρομή η οποία θα με οδηγούσε στα ενδότερα.  Μέχρι το Βούτημα Αυλώνα έφτασε η χάρη μου σε μια διαδρομή της οποίας το αποτύπωμα άφησε απολίθωμα.

 Όλη η διαδρομή έγινε ποδηλατικά, αλλά αν έχεις αποφασίσει να μην λιώσεις τα RACE KING σου στην άσφαλτο, μπορείς να ξεκινήσεις είτε από την Φυλή (με λίιιιιιιιγη ασφάλτινη ανηφόρα) είτε από την πηγή της Φυλής.

Από την πηγή, εκεί που αρχίζουν τα ωραία, μέχρι  και το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής όλα λίγο πολύ είναι γνωστά, γυμνό τοπίο με θέα τα καμένα. Τα επόμενα όμως 10 χιλιόμετρα είναι μαγικά, εκεί μέσα στην καρδιά του δάσους νιώθεις ότι τίποτα δεν μπορεί να σε αγγίξει, αδειάζεις από όλες τις σκέψεις που βαραίνουν "το πετάλι" σου και ενσωματώνεσαι πλήρως με την ηρεμία και την γαλήνη του παρθένου τοπίου. Τελειώνοντας διασχίζεις ένα οροπέδιο μέσα σ' ένα ξέφωτο και βάζεις πλώρη για τα χωράφια των Δερβενοχωρίων. Αφού αλλάξεις κανα δυο φορές νομό, από Αττικής Στερεάς και το αντίστροφο,  αντιλαμβάνεσαι ότι οι δρόμοι που είχες επιλέξει στο PC δεν είναι και τόσο βατοί χωματόδρομοι αλλά παιχνίδι για 4x4. Ανακατεύεις τις ταχύτητες, ανεβάζεις 180 παλμούς και ξεσκονίζεις την trail πλευρά της τεχνικής σου για 2-3 χιλιόμετρα σαν ένα δωράκι για το τέλος της χωμάτινης διαδρομής. 

Ο επίλογος λιώνει το λάστιχο στην άσφαλτο, σε καιρούς που δεν θες να αλλάζεις το tubeless 29'' σου κάθε 2 μήνες.

 Το ιδιαίτερο αυτής της πλευράς της Πάρνηθας, είναι ότι έχει ένα τεράστιο δίκτυο χωματόδρομων και μπορείς να σχεδιάζεις κάθε φορά διαφορετικές διαδρομές.


Keep routing!
8O χιλιόμετρα
4:30 ώρες
1700 υψομετρικό 

Δεν υπάρχουν σχόλια: