14 Νοεμβρίου 2015

Bike Odyssey 2015

3 γνωστές φυσιογνωμίες
2 διαφορετικές ομάδες
2 διαφορετικοί αγώνες
1 διαδρομή...

Κάπως μπερδευτήκαν τα πράγματα, ας τα ξεκαθαρίσω.


Το Bike Odyssey είναι ένας αγώνας βουνού που διασχίζει την Πίνδο. Φέτος, από τα γνώριμα δικά μας μέρη, την Σμίξη τερμάτισε στην Αμφίκλεια. Η διάρκεια του αγώνα, είναι 8 ημέρες (8 days odyssey) αλλά έχεις την δυνατότητα να συμμετάσχεις στον αγώνα τις 3 τελευταίες ημέρες (3 days odyssey) ή ακόμα και την τελευταία των ημερών στο 1 day odyssey. Στα 2 πρώτα στάδια του αγώνα, λόγο του ότι οι αποστάσεις είναι μεγάλες και τα μέρη απομονωμένα και δυσπρόσιτα η συμμετοχή των αθλητών γίνεται σε ζευγάρια, το 1 day odyssey είναι σας όλους τους άλλους αγώνες και η συμμετοχή για τους "καινούργιους" είναι ατομική.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή: 3 γνωστές φυσιογνωμίες:
J.P.                                   Ανδρέας                                Εγώ
2 διαφορετικές ομάδες: Ο Ανδρέας μαζί με έναν άλλο αθλητή και γω με τον J.P.
2 διαφορετικοί αγώνες: Αυτοί στον 8 ήμερο κι εμείς στον 3 ήμερο
1 διαδρομή: η διαδρομή του αγώνα.

Οι πρώτες 5 days του αγώνα παραμένουν μυστήριο, λίγα μπόρεσα να εκμαιεύσω από τον Ανδρέα (ξέρετε ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτει για να μιλάει, ανάμεσα στα γεύματα, είναι ελάχιστός) το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τοπία είναι ανεπανάληπτα και οι πρώτες μέρες είναι και οι πιο δύσκολες.
Το 3ήμερο είναι η δεύτερη χρονιά που το τρέχουμε, στην 3χρονη ζωή του αγώνα.


Εκκίνηση από Κρίκελο
Day 1
Η πρώτη μέρα για μας και έκτη τους 8ημέρου ξεκίνησε από το Κρίκελο με τερματισμό στον Αθ. Διάκο. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως τερματίζεις κατηφορίζοντας κι αυτό σημαίνει ότι σαν καλός ποδηλάτης, έφαγες όλον τον ανήφορό σου για σήμερα, βρέθηκες σχεδόν στην κορυφή  των Βαρδουσίων και αναγκαστικά κατηφορίσες για να βρεθείς στην πέτρινη πλατεία του Αθ. Διάκου, να φας σπιτικό παγωτό και να μπεις στο πρόγραμμα (στήσιμο, πλύσιμο, φαγητό κτλ). Η σημερινή διαδρομή πέρα από όλη την κούραση, μας  προσέφερε και μια μοναδική διάσχιση της Γραμμένης Οξυάς.
Πρώτα χλμ του αγώνα μας
Day 2
Είπαμε περσινοί. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η αλλαγή της πορείας σε σχέση με το 2014 περισσότερο βουνό και ακόμα περισσότερο κατηφορικό μονοπάτι. Γρήγορη μέρα με τερματισμό στη Γραβιά. Πιάσαμε πεδιάδα και το προαύλιο του σχολείου – κλειστού γηπέδου μπάσκετ περίμενε, όχι μόνο εμάς, αλλά όσους αθλητές θα λάμβαναν στον αυριανό μονοήμερο αγώνα. Εκεί τελέστηκαν όλα τα γνωστά καθημερινά, απονομές ημέρας, ενημέρωση για την επόμενη κτλ.


Εκκίνηση Αθ. Διάκος
Day 3
Φρέσκα κορμία, ξεκούραστα ξυρισμένα μπουτάκια, καινούργιες φάτσες και ποδήλατα έκαναν παρέλαση σήμερα το πρωί. 1 εκκίνηση 3 διαφορετικοί αγώνες. Πολύ μεγάλη συμμετοχή, μα κανένα άγχος. Από χθες ξέραμε ότι τα πρώτα  20 ατελείωτα χιλιόμετρα θα μας σκαρφαλώσουν 1000 μέτρα και σιγά σιγά θα μας οδηγήσουν στο πολυπόθητο μονοπάτι 22 του Παρνασσού. Και είναι ειρωνεία γιατί όσο σκληρά δούλεψες με το ποδήλατό σου τις προηγούμενες ημέρες, όσο ασπροπρόσωπο κι αν σε έβγαλε σε όλες τις συνθήκες και τα τερέν, τόσο θα το «πούλαγες» για ένα long travel FS προκριμένου να κατέβεις το 22. Πάραυτα downloadάρεις όλα εκείνα τα άρθρα που έχεις διαβάσει στα περιοδικά σχετικά με το τι κάνεις όταν βλέπεις την στροφή, πού πιέζεις το μπροστινό, πού τοποθετείς το σώμα, τι κάνει το πόδι που είναι στην έξοδο της στροφής; Σκέφτεσαι αν έχεις ξεκλειδώσει την ανάρτηση, αν είχες ρυθμίσει το sag, αν αισθάνεσαι πως το χεις κι άλλα τέτοια gravitάδικα, μέχρι να τελειώσει. Από κει ένας λόφος ακόμα και φτάνεις στην πλατεία της Αμφίκλειας όπου ακόμα και τα παϊδάκια έχουμε κρυώσει.

Τερματισμός
Χέρι χέρι για άλλη μια χρονιά περάσαμε την γραμμή του τερματισμού, πήραμε τις συμμετοχές μας, βγάλαμε φωτογραφίες, γελάσαμε. Εντέλει αυτό που κυνηγούσαμε, και γι αυτό δεν τρέχαμε, είχε έρθει και ήταν το τέλος ενός τριημέρου με καλή παρέα, καλοκαίρι στην Πίνδο να κοιμόμαστε σε σκηνή και να κάνουμε ποδήλατο.

Ο Ανδρέας με τον συναθλητή του

Στα μονοπάτια τις 2ης μέρας

1η μέρα Βαρδούσια
2η μέρα παραπόταμοςτου Μόρνου
2η μέρα με φόντο τα Βαρδούσια
Απονομές 5 ήμερου & 3ήμερου

Δεν υπάρχουν σχόλια: