16 Ιουνίου 2009

Ποδηλατόδρομος ? ανέκδοτο ? για να δούμε...

Από Κηφισιά μέχρι Φάληρο
Δρομολογείται η δημιουργία ποδηλατόδρομου μήκους 26,6 χλμ. στην Αθήνα



Αθήνα


Την κατασκευή κεντρικού ποδηλατόδρομου από την Κηφισιά μέχρι το Φάληρο, μήκους 26,6 χιλιομέτρων, που θα περνά μέσα από τους αρχαιολογικούς χώρους, προβλέπει σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ που παρουσίασε στους ποδηλατικούς φορείς ο υπουργός Γ.Σουφλιάς.
Στόχος του σχεδιασμού του υπουργείου είναι να διαμορφωθούν:
  • Ο κεντρικός υπερτοπικός άξονας για το ποδήλατο στο Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας από την Κηφισιά μέχρι το Φάληρο διά μέσου των αρχαιολογικών χώρων του κέντρου της Αθήνας,
  • Ένα γενικό κατευθυντήριο πλαίσιο για όλους τους φορείς (ιδίως ΟΤΑ) που προτίθενται να υλοποιήσουν τοπικούς άξονες για το ποδήλατο, έτσι ώστε οι προσπάθειές τους να μην έχουν τον αποσπασματικό χαρακτήρα που παρουσιάζουν σήμερα.
Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μετεπιβίβαση από το ποδήλατο στο μετρό και για το λόγο αυτό θα δημιουργηθούν, κατά το δυνατόν, σε όλους τους σταθμούς του μετρό ειδικοί χώροι φυλασσόμενης στάθμευσης ποδηλάτων.
Με απόφαση του υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ ανατίθεται η μελέτη του κεντρικού άξονα ποδηλατοδρόμων, η οποία θα εκπονηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέσω δύο προγραμμάτων.
Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες και θα ακολουθήσει η κατασκευή του έργου από το ΥΠΕΧΩΔΕ κατά τμήματα, νότιο και βόρειο τμήμα.
από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: