2 Νοεμβρίου 2014

Σαμαρίνα - Κέρκυρα Day 2

Χάρτης Day 2

Μια ανάσα από τα σύνορα, χωρίς ανάσα.


That was nice........σκέφτηκα, πακετάρισα κι έφυγα ακολουθώντας την Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας μέχρι Βροσίνα.


Στο σημείο αυτό άφησα τον κεντρικό δρόμο πέρασα έστριψα δεξιά και πέρασα πάνω από τον ποταμό Καλαμά. Παρέα του για μερικά χιλιόμετρα κι αρχίσαμε τον ανήροφο.  





Ένα παράξενο πράγμα αντιμετωπίζω πολύ συχνά στα βουνά, λες και όλοι οι δρόμοι πρέπει να ανεβαίνουν το βουνό κάθετα, να το διασχίζουν παράλληλα, και να το κατεβαίνουν πάλι κάθετα.          Όσο εύκολα και γρήγορα γράφεται αυτή η ιδιαιτερότητα τόσο αργά και βασανιστηκά κατορθώνεται, τουλάχιστον το πρώτο κομμάτι, το κομμάτι της διαδρομής δηλαδή, που με έφερε μια ανάσα από τα σύνορα, χωρίς ανάσα.

Τέρμα ανηφόρα, στην πλατεία του Λιά, έκανα στάση για τοστ και καφέ. Ήξερα πως για σήμερα δεν είχα πολλά χιλιόμετρα να κάνω και ήμουνα πολύ χαλαρός, εφόσον έφυγε και το πιο δύσκολο κομμάτι.






Παρόλαυτα, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, δεν έκανα μια μικρή παράκαμψη να επισκεφτώ το κεφαλοχώρι τον Τσαμαντά και γλίστρησα στην κατηφόρα, στην κατηφόρα και στην κατηφόρα όπου προσπερνούσα γρήγορα όλα τα μικρά χωριά που έβρισκα.

Βρέθηκα πολύ γρήγορα στην Π.Ε.Ο. κι έβαλα πλώρη για Φιλιάτες. Είχα φτάσει πλέον πολύ κοντά και πολύ σύντομα στο τέλος της διαδρομής. Απήχα καμιά 25 χλμ από το πλοίο που θα με μετέφερε στο νησί των Φαιάκων και είχα και 2-3 ώρες μέχρι τον απόπλου. Έστι έκατσα για ακόμα ένα καφεδάκι στην πλατεία.
Όταν μερικές ώρες μετά πάνω στο πλοίο και αφού το ποδηλατικό ταξίδι είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί, παρατήρησα ένα αυτοκόλλητο σε κάποιο σημείο στο κατάστρωμα που ταίριαξε γάντι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: